Església de Nostra Senyora de Fàtima
(Granollers | Rodal - Vallès Oriental)

Granollers - Església de Nostra Senyora de Fàtima. Bust de Maria Palau

Granollers - Església de Nostra Senyora de Fàtima. Bust de Maria Palau (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep M. Palau
Situació Crtra. de Caldes, 1 / Av. de l'Estació
Edifici construït entre 1961 i 1963 que fa de parroquial dels barris del Congost. La seva construcció va ser impulsada per un grup de feligresos liderats per Maria Palau, que té un bust dedicat davant de la façana. L'edifici pren una forma el·líptica truncada, dividida en dos trams, i amb una façana principal de maó vermell. Aquesta presenta una gran vidriera de set panys, realitzada per la Unión de Artistas Vidrieros d'Irún, que il·lustra l'aparició de la Verge de Fàtima, encimbellada damunt d'una alzina, a la nena Lucía dos Santos i els seus cosins. És remarcable el campanar, amb una estructura metàl·lica cilíndrica, obra de Vicenç Oliveras, de l'any 1983, reformada l'any 2014.