Hostal del Lledoner de Baix
(Granollers | Rodal - Vallès Oriental)

Granollers - Hostal del Lledoner de Baix

Granollers - Hostal del Lledoner de Baix (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Corró, 275
Masia edificada al costat de l'antic camí ral de Vic, en un barri que va ser segregat de les Franqueses i incorporat a Granollers, l'any 1922. La seva privilegiada situació li va permetre fer funcions d'hostal i fonda per als viatgers que feien la ruta de Barcelona a Vic. Ha donat nom al barri, conegut com a barri de l'Hostal.

És un edifici de planta rectangular dividit en tres cossos, el central dels quals té un pis més. Va ser construït al segle XIX possiblement fruit de la reforma d'una masia més antiga. A la reixa de ferro de l'entrada del jardí hi ha la data de 1893.

Hi ha una placa amb la següent inscripció: En aquesta casa va nàixer el 13 de gener de 1827 Maria Anna Mogas Fontcuberta, fundadora, en referència a la fundació de la Congregació de les Franciscanes Missioneres de la Mare del Diví Pastor.