Casa Joan Sanpera
(Granollers | Rodal - Vallès Oriental)

Granollers - Casa Joan Sanpera

Granollers - Casa Joan Sanpera (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorAlbert Juan Torner (atrib.)
Situació Corró, 321
Obra atribuïda a l'arquitecte Albert Juan Torner, tot i que no es conserven els plànols originals. L'atribució és definida per la semblança estilística amb altres obres d'aquest autor, datades al voltant de 1912, data en la qual devia ser construïda també aquesta casa. De fet, el mateix arquitecte havia projectat l'edifici de Joan Sanpera Torras al carrer Santa Anna de Barcelona, l'any 1903.

És un xalet senyorial aïllat, envoltat de jardí, caracteritzat per una destacada torratxa-mirador i una delicada ornamentació a base d'esgrafiats i elements ceràmics. Compta amb una capella, capçada amb un campanar d'espadanya.

Des de 1958 és propietat de la Congregació de les Franciscanes Missioneres de la Mare del Diví Pastor, que hi tenen una escola dedicada a la seva fundadora, Anna Mogas.

Joan Sanpera Torras (Granoller, 1840 - 1914) va ser un important mecenes que va fer fortuna amb la importació de productes colonials, la fabricació de sucre i l'activitat immobiliària. Va obtenir el títol de marquès de les Franqueses.