El Junyent (Palou)
(Granollers | Rodal - Vallès Oriental)

Granollers - El Junyent. Escut de la família Junyent

Granollers - El Junyent. Escut de la família Junyent (Foto: Albert Esteves, 2021)

Granollers - El Junyent (Foto: Jordi Tarrés, 2023)

Situació Palou. Camí Ral
Situada a tocar de l'antic camí ral, va ser casa de pagès i hostal. Segons sembla, el nom prové del segle XV, quan era propietat de Joan Junyent, membre d'una important nissaga que van tenir força relleu al segle XVI. La masia, de planta baixa, pis i golfes, molt reformada, conserva un portal adovellat antic, amb un escut heràldic a la clau referit a la família Junyent, el mateix que podem contemplar també a la Torre Junyent, situada més a prop de Granollers.

Després de pertànyer als Junyent, durant els segles XV i XVI, al XVII era un hostal propietat de Francisca de Magarola. Al costat de la casa es van construir altres edificis que formen el petit barri del Junyent.