Can Muntanyola
(Granollers | Rodal - Vallès Oriental)

Granollers - Can Muntanyola

Granollers - Can Muntanyola (Foto: Amadalvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2014)

Granollers - Can Muntanyola (Foto: Ajuntament de Granollers, 2021)

Granollers - Can Muntanyola. Finestra renaixentista

Granollers - Can Muntanyola (Foto: Salvador Llobet (Arxiu Municipal de Granollers))

Situació Camí de can Muntanyola 10
Masia del segle XVI, antigament situada en mig de camps de conreu i ara envoltada de naus industrials. Ha estat rehabilitada i reformada modernament respectant els elements i trets principals de l'edifici original, del qual només s'ha conservat el cos principal. És un edifici de planta rectangular amb una façana gairebé simètrica. A l'eix central hi ha el portal adovellat i una finestra renaixentista quarterada, A banda i banda d'aquesta finestra n'hi ha dues més d'arc conopial amb traceria gòtica, tot plegat molt habitual al segle XVI. Les dues finestres de la planta baixa són molt més senzilles, de llinda recta amb grans carreus al voltant.