Can Sol (Ajuntament)
(La Roca del Vallès - Vallès Oriental)

La Roca del Vallès - Can Sol. Edifici lateral

La Roca del Vallès - Can Sol. Edifici lateral (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorLluís Planas Calvet
Situació Av. Catalunya, 24
Edifici unifamiliar de caràcter senyorial projectat l'any 1920 per l'arquitecte Lluís Planas i Calvet. Va ser iniciat per un tal Pinyol que, pel que sembla, no va poder continuar l'obra per manca de diners. Poc després va ser adquirit per la família Sol, que va enllestir la construcció. Un cop adquirit per l'Ajuntament, va ser rehabilitat, l'any 1982, i convertida en casa de la vila. També es van aprofitar els annexos que donaven al jardí, la porteria i el garatge.

És una casa aïllada formada per tres cossos, amb la façana simètrica. El cos central, més avançat, compta amb un balcó sostingut per columnes helicoidals de maó vist que serveix de porxo de la porta principal. Com era habitual a l'època en aquest tipus de cases, destaca la presència d'una torratxa, en aquest cas de planta poligonal. La contenció ornamental denota la influència dels postulats noucentistes.