Relleu de l'Anunciació
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Capellans, 9

Barcelona - Capellans, 9 (Foto: Anna Corcoll, 2021)

Barcelona - Relleu de l'Anunciació de Maria, al carrer Capellans, 9 (Foto: Fons Cuyàs ICGC)

Barcelona - Columnes del carrer Capellans, 9, procedents del priorat de Natzaret

Barcelona - Columnes del carrer Capellans, 9, procedents del priorat de Natzaret (Foto: Anna Corcoll, 2022)

Situació Capellans, 9
Encastat a la façana del número 9 del carrer Capellans hi ha un interessant relleu barroc que procedeix de l'antic priorat de Santa Maria de Natzaret, una procura que depenia del monestir de Poblet ubicada a la Rambla barcelonina. Podem veure l'escut del monestir a l'angle inferior dret del relleu, amb les lletres PO i les quatre barres. Podria ser de finals del segle XVII o inicis del XVIII.

Al mateix edifici hi ha unes columnes també procedents del priorat de Santa Maria, traslladades per construir uns safareigs públics i que ara podem veure a l'interior del bar que hi ha als baixos.