Can Planes de la Muntanya
(La Roca del Vallès - Vallès Oriental)

La Roca del Vallès - Can Planes de la Muntanya

La Roca del Vallès - Can Planes de la Muntanya (Foto: Albert Esteves, 2021)

La Roca del Vallès - Can Planes de la Muntanya (Foto: Lluís Bonet Garí -Fons fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1919)

Situació Camí que surt del carrer Cervantes
Masia formada per un edifici principal i diversos cossos al seu voltant, fruit d'ampliacions modernes. L'estructura de la façana del cos principal fa palès un origen probable del segle XVII, amb un portal adovellat a l'eix central i finestres de llinda monolítica tant a la planta baixa com al primer pis. La part superior, en canvi, sembla fruit d'una ampliació més tardana, probablement de finals del segle XIX o començament del XX. Està coronada amb un petit campanar d'espadanya. També és d'època moderna el cos lateral, amb una galeria d'arcs carpanells.