Universitas Telefónica (Bell-lloc)
(La Roca del Vallès - Vallès Oriental)

La Roca del Vallès - Universitas Telefónica (Foto: www.batlleiroig,com)

TipusEdifici escolar
AutorBatlle i Roig Arquitectura (Enric Batlle / Joan Roig)
Situació Camí de Bell-lloc
El conjunt escolar i residencial que l'any 1966 va promoure la Caixa de Barcelona als terrenys situats prop del castell de Bell-lloc va ser adquirit per l'empresa Santa & Cole l'any 2002, després d'un llarg període d'abandonament i, l'any 2006 es va transformar en un campus per a la Universitat Corporativa de Telefònica, destinat a la formació de directius. El projecte de rehabilitació, reforma i ampliació dels antics edificis, dissenyats als anys seixanta per l'arquitecte racionalista Manuel Baldrich, ha anat a càrrec del despatx d'arquitectura Batlle i Roig.

A banda de la rehabilitació de l'antic conjunt, Enric Batlle i Joan Roig han projectat un nou edifici destinat a acollir l'accés principal i les habitacions dels directius. La voluntat dels arquitectes ha estat en tot moment mantenir l'homogeneïtat del conjunt, de manera que el nou edifici no tingui un excessiu impacte visual. Per això s'ha respectat l'alçada tot oferint una nova imatge exterior des de la zona forestal a la qual s'orienta. En les façanes s'han barrejat tecnologies i tècniques constructives contemporànies amb materials naturals que relacionin l’edifici amb el lloc. Les façanes del nou edifici s’han revestit amb panells prefabricats d’acer lacat, vidre i “U-Glass”. Aquelles que s’enfronten directament al paisatge s’han recobert amb un entramat irregular de taulons de fusta que té per objecte dotar a l’edifici d’una textura vegetal superficial que el mimetitzi amb els boscos confrontants.