Capella del Sant Crist
(Barcelona | Sants - Barcelonès)

Barcelona - Capella del Sant Crist (Foto: Anna Corcoll, 2021)

Barcelona - Capella del Sant Crist, abans de la restauració

Barcelona - Capella del Sant Crist, abans de la restauració (Foto: Makifa, 2015)

Situació Sant Crist, 40
El carrer del Sant Crist pren el seu nom d'una antiga capella documentada des del segle XVII i que se sap que va ser reconstruïda a mitjan segle XVIII. Fins a la construcció de la carretera de Sants, l'any 1764, aquest carrer era la principal via de comunicació entre el poble de Sants i Barcelona. La capella, de petites dimensions, es considera l'edifici religiós més antic de Sants. Va estar en funcionament fins a l'any 1936 i després va quedar abandonada.

L'any 2016, quan ja es trobava en molt mal estat, va ser enderrocada -tret del que quedava de la façana-, aixecant una forta protesta entre els veïns i els historiadors. L'any 2017 es va efectuar la restauració de la façana, a partir de les imatges antigues que es conserven, donant per perduda la nau amb la seva volta.