Cinema Liceu
(Barcelona | Sants - Barcelonès)

Barcelona - Cinema Liceu (Foto: Anna Corcoll, 2021)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorAntoni de Moragas Gallissà
Situació Sants, 96
Edifici construït l'any 1956 després d'enderrocar el primer cinema Liceu, que s'havia inaugurat l'any 1914, promogut per Anicet Vella. El nou edifici es va mantenir com a cinema, però també va funcionar com a centre d'activitats del barri. Va tancar l'any 1989 i el seu interior s'ha habilitat per a ser destinat a usos comercials.

Qualificat de neoracionalista, és un edifici de planta baixa, tres pisos i soterrani. Destaca especialment la seva façana vidriada, inhabitual en un cinema, amb una composició dinàmica a base de volums sobresortits de diferent amplada.