Bloc de la plaça de Sants
(Barcelona | Sants - Barcelonès)

Barcelona - Bloc de la plaça de Sants

Barcelona - Bloc de la plaça de Sants (Foto: Anna Corcoll, 2021)

AutorLeopold Gil Nebot
Situació Plaça de Sants, 4-11
La plaça de Sants es va urbanitzar l'any 1946 coincidint amb l'obertura de l'estació de tren. Està presidida per un gran bloc d'habitatges construït l'any 1958, promogut per la Caixa d'Estalvis de Barcelona, i projectat per l'arquitecte Leopold Gil Nebot (Barcelona, 1921 - 2016). Gil Nebot estava especialitzat en arquitectura hospitalària i també va ser director de l'Escola d’Arquitectura de Barcelona. Per a la Caixa de Barcelona va projectar immobles de grans dimensions, com aquest o el de l'Avinguda Tarradellas, 1. A la plaça de Sants concep un volum que es desplega simètricament, amb la façana principal alineada a la plaça, centrada per un gratacel que actua com a eix, amb els cossos laterals articulats mitjançant uns altres, arrodonits -torres d'escala-, les quals fan de contrapunt a la geometria ortogonal que domina tota l'obra.