Catedral de Tarragona. Sepulcre de Joan d'Aragó
(Tarragona | Catedral - Tarragonès)

Catedral de Tarragona - Sepulcre de Joan d'Aragó

Catedral de Tarragona - Sepulcre de Joan d'Aragó (Foto: Turol Jones, 2014)

Catedral de Tarragona - Sepulcre de Joan d'Aragó (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Catedral de Tarragona
Mausoleu de l’arquebisbe i Patriarca d’Alexandria, l’Infant Joan d’Aragó, que consagrà la Catedral l’any 1331. Està situat en el mur lateral de la dreta del presbiteri, dins d'un arcosoli ornamentat amb traceria gòtica. Va ser realitzat l'any 1337, probablement per un seguidor de l'italià Tino de Camaino. La imatge jacent del difunt el mostra amb una expressió de serenitat. L'envolten les imatges de sant Fructuós i santa Tecla, santa Isabel d'Hongria, sant Lluís, rei de França i sant Lluís, bisbe de Tolosa.

Joan d'Aragó i d'Anjou (1304 - 1334) va ser el sisè fill del rei Jaume II i la seva segona esposa, Blanca de Nàpols, germà del rei Alfons el Benigne. L'any 1319 va ser consagrat a Lleida arquebisbe de Toledo, el 1327 fou nomenat arquebisbe de Tarragona i l'any següent patriarca d'Alexandria.