Antic Hospital (Edifici del Museu)
(Caldes de Montbui - Vallès Oriental)

Caldes de Montbui - Antic Hospital (Edifici del Museu)

Caldes de Montbui - Antic Hospital (Edifici del Museu) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Santa Susanna, 8
Tot i que és possible que l'hospital medieval de Caldes fos creat al segle XIII, l'edifici actual, molt modificat i modernament habilitat com a museu, data del segle XIV. L'any 1329 es trobava en molt mal estat i es va decidir ampliar-lo, aprofitant un solar donat pel rei Alfons IV. L'edifici actual consta de planta baixa i tres pisos, el més alt obert amb una galeria d'arcs ogivals i acabat amb maó vist. A la façana podem veure-hi integrats elements de diferents èpoques, procedents de cases del poble enderrocades. Al primer pis hi ha dues finestres coronelles del segle XIV-XV i al segon pis dues finestres d'arc conopial amb traceria gòtica, probablement del XVI. A l'eix central hi ha dos balcons del segle XVIII. Capça la façana, sobre el teulat, un campanar d'espadanya.