Col·legi del Carme
(Caldes de Montbui - Vallès Oriental)

Caldes de Montbui - Col·legi del Carme

Caldes de Montbui - Col·legi del Carme (Foto: Albert Esteves, 2022)

Caldes de Montbui - Comparativa finestra col·legi del Carme i una casa de Granollers

Caldes de Montbui - Comparativa finestra col·legi del Carme i una casa de Granollers (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Carrer d'en Bellit, 7-9
El carrer d'en Bellit està documentat des de 1480 i és possible que aquest edifici ja existís en aquella època. La seva fesomia actual és fruit de reformes diverses, una d'elles efectuada l'any 1707, si atenem a la data inscrita en una de les finestres esculpides de la façana. Aquestes dues finestres, tanmateix, són d'època renaixentista, segurament de mitjan segle XVI, probablement aprofitades de l'edifici anterior. Podem comprovar-ho si comparem una d'elles amb una finestra de Granollers, del carrer Barcelona, 28, datada l'any 1554 (vegeu foto comparativa).

La seva destinació com a escola es deu al fet que la pubilla de la família Palaudarias, propietària de la casa, la Mercè, es va fer monja de les Germanes Carmelites de la Caritat. En heretar, cap a l'any 1919, la casa va passar a la congregació, que s'hi va traslladar tot seguit. L'any 2021, l'Ajuntament va arribar a un acord per a la seva adquisició.