Portal de Vic (Porta del Cementiri)
(Caldes de Montbui - Vallès Oriental)

Caldes de Montbui - Portal de Vic (porta del cementiri)

Caldes de Montbui - Portal de Vic (porta del cementiri) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Caldes de Montbui - Portal de Vic. Aquarel·la del segle XIX. MNAC

Situació Cementiri
El portal de Vic era una de les portes de la muralla de Caldes, al costat nord, des d'on sortia l'antic camí de Vic. L'any 1274, el rei Jaume I va concedir a la vila el pas d'aquest camí, que permetia cobrar un impost de trànsit als que hi passaven. Quan, l'any 1860,es va obrir la carretera de Sant Feliu de Codines, va perdre importància i uns anys després va ser desmuntat i utilitzat com a porta principal del cementiri, on encara es pot contemplar. Per això es pot veure, molt desgastada la data de 1886, quan aquest es va construir. Conserva un escut de la vila, amb la data de 1605.