El Pascol
(Caldes de Montbui - Vallès Oriental)

Caldes de Montbui - El Pascol

Caldes de Montbui - El Pascol (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Camí que surt de la ctra. de Sant Sebastià de Montmajor
Mas d'origen molt antic que havia format part de les possessions del monestir de Sant Cugat. Al segle XIII se'l coneix amb el nom de mas Paschal de Rovinio, que esdevé mas Pasqual de Rovinyo a partir del segle XV. És probable, tanmateix, que ja llavors es conegués oralment com el Pascol, nom que arribat als nostres dies.

La masia, formada per diversos cossos que configuren un barri tancat, té un edifici principal de planta baixa, pis i golfes, amb les obertures emmarcades amb pedra motllurada. El portal és adovellat. A una llinda de la façana principal hi ha inscrita la data de 1648.