Can Rius
(Caldes de Montbui - Vallès Oriental)

Caldes de Montbui - Can Rius (Foto: Albert Esteves, 2022)

Caldes de Montbui - Can Rius. Postal antiga

Caldes de Montbui - Can Rius. Postal antiga (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Santa Susanna, 2
Antiga casa de banys termals documentada des de començament del segle XVII. L'any 1853 es va ampliar a partir d'un projecte de l'arquitecte Miquel Garriga i Roca, que no es va executar segons el projecte. L'any 1878 s'hi va afegir un parc, comunicat a través d'un pont. Entre 1893 i 1899 es va efectuar una important ampliació projectada per Enric Sagnier.

L'any 1960, un cop tancat el balneari, va passar a ser propietat d'un orde religiós femení, que s'hi va estar fins a l'any 2004. L'any següent va ser adquirit per l'Ajuntament de Caldes. Una part de l'antic establiment termal ha estat rehabilitada amb el nom d'Espai Can Rius.