Cal Bisbe (Cal Barneda)
(Caldes de Montbui - Vallès Oriental)

Caldes de Montbui - Cal Bisbe

Caldes de Montbui - Cal Bisbe (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJosep Anton de Vic
Situació Carrer de Barcelona, 11-15
Casal de dimensions notables que antigament pertanyia a la família Barneda. Construït l'any 1778, data obtinguda dels plànols originals conservats i signats pel frare caputxí Josep Anton de Vic. És un edifici entre mitgeres, articulat al voltant d'un pati central, de planta baixa, dos pisos i golfes. Té tres portals, els tres d'arc rebaixat. El central, que dona al pati interior, conserva els guarda-rodes. Al seu damunt hi ha una fornícula que, fins al 1936, allotjava la imatge d'un sant. Al primer pis destaquen els balcons, amb llosana de ferro i rajoles de ceràmica de cartabó.