Poblat ibèric de la Torre Roja
(Caldes de Montbui - Vallès Oriental)

Caldes de Montbui - Poblat ibèric de la Torre Roja (Foto: Joan Sànchez Sabé, 2014)

TipusJaciment arqueològic
PeríodeSegle IV ac a IV dc
Situació Al límit dels municipis de Caldes de Monbui i Sentmenat
Al costat de la Torre Roja, d'època medieval, hi ha les restes d'un poblat ibèric d'una dilatada ocupació al llarg del temps, probablement d'entre els segles V aC fins al final del segle I aC, quan el nucli romà de Caldes ja es troba molt desenvolupat. Aquesta ocupació sembla que es va produir en tres fases.

Està estructurat a partir d'un únic carrer central, amb els habitacles orientats de nord a sud, adossats a un gran mur que, probablement, constituïa el tram nord de la muralla.

L'ajuntament de Caldes ha instal·lat diversos plafons explicatius que expliquen la història del jaciment i assenyala la presència d’un magatzem de dòlies per a vi, d’un espai destinat a una ferreria i la localització d’enterraments perinatals ibèrics així com una necròpolis vinculada amb l’assentament medieval.