Torre Cervantes
(Barcelona | Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Torre Cervantes. Mosaic al vestíbul (Foto: Anna Corcoll, 2022)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorAntoni Bonet Castellana
Situació Manuel Ballbé, 3
Bloc d'habitatges aïllat projectat l'any 1964 per Antoni Bonet Castellana (Barcelona, 1913-1989), membre destacat del GATCPAC, per a la promotora la Llave de Oro. Es va acabar l'any 1966. D'estètica informalista, amb les quatre façanes diferents, li donen caràcter els trams de gres combinats amb formigó buixardat i grans plans de gelosies de disseny especial.

És un dels edificis caracteritzats amb l'empremta de Lluís Marsà, l'empresari constructor que triava arquitectes de renom -com el reputat Antoni Bonet- i es preocupava per atorgar rellevància artística als espais comuns i més visibles, com l'entrada i el vestíbul, realçats amb originals peces avantguardistes.