Casa Josep M. Carreras
(Barcelona | El Born - Barcelonès)

Barcelona - Rec, 28

Barcelona - Rec, 28

AutorModest Fossas Pi
Situació Rec, 28 / Flassaders, 37
Edifici de principis del segle XIX, la façana principal del qual, que dona al carrer del Rec, va ser reformada l'any 1901. La façana, articulada en dos eixos verticals, té els seus nivells plenament jerarquitzats. Les dues primeres plantes tenen balcons correguts. El de la planta principal destaca per la seva filigranada barana de pedra, de gust modernista. El mateix motiu escultòric es reprodueix sota els balcons individuals dels pisos superiors. L'acabat del parament és estucat amb dibuix policrom. Cal destacar el tractament dels pisos superiors, amb un joc d'impostes horitzontals i verticals, i el coronament amb arquivoltes que evoquen les portalades romàniques.

La façana posterior, que dona al carrer Flassaders, és molt més antiga. En una cantonada té una fornícula amb una imatge de la Mare de Déu.