Can Sunyer
(Sant Feliu de Codines - Vallès Oriental)

Sant Feliu de Codines - Can Sunyer

Sant Feliu de Codines - Can Sunyer (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Sagrera, 5
Una de les cases més interessants del Sant Feliu medieval és Can Sunyer, coneguda també amb el nom de Can Mestres perquè, durant un temps, va ser propietat del pintor Fèlix Mestres. Segons l'Inventari del Patrimoni, en el passat va ser taverna i casa de menjars pels estiuejants quan sortien de l'església.

L'edifici consta de planta baixa, pis i golfes i sembla fruit de l'addició de dues cases medievals. La porta d'una d'elles, amb dovelles, d'arc rebaixat, va ser transformada en finestral. L'altra porta és de punt rodó, amb dovelles molt ben tallades. Damunt d'aquesta porta hi ha un ric finestral gòtic-renaixentista, del segle XVI. Té els brancals i la llinda motllurats i un guardapols amb esmotxadura, amb les mènsules esculpides amb formes humanes. L'altra finestra és lobulada, de tradició gòtica, probablement coetània.