Cal Coronel
(Sant Feliu de Codines - Vallès Oriental)

Sant Feliu de Codines - Cal Coronel (Foto: Albert Esteves, 2022)

Sant Feliu de Codines - Cal Coronel. Façana del carrer Sagrera

Sant Feliu de Codines - Cal Coronel. Façana del carrer Sagrera (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Plaça de l'Església / Sagrera, 10
Casa en cantonada situada al barri més antic del poble i que hem de suposar d'un origen molt antic. Ha estat objecte d'importants reformes, però conserva elements interessants de diferent època. Destaquen especialment les dues finestres renaixentistes de la façana que dona a la plaça. Una d'elles mostra una considerable riquesa ornamental, amb un guardapols escalonat, al timpà del qual hi ha dues figures sostenint un escut. La semblança amb altres finestres del barri, com la de Can Sunyer, fan pensar en la mà d'un mateix picapedrer. Un altre element rellevant és un escut amb una creu entre dos xiprers, amb la data inscrita de 1748. Segons la tradició local, aquesta casa va pertànyer als cartoixans de Montalegre.