Antic Ajuntament
(Sant Feliu de Codines - Vallès Oriental)

Sant Feliu de Codines - Antic Ajuntament

Sant Feliu de Codines - Antic Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Vic, 1
Sant Feliu de Codines va esdevenir municipi independent de la Baronia de Montbui l'any 1799. El primer alcalde va ser Francesc de Déu. La primera casa de la vila estava situada a l'edifici de Can Flaquer, al carrer de Sant Joan. L'any 1886, l'alcalde Josep Rosàs va fer construir un nou edifici consistorial, al núm. 1 del carrer de Vic, al barri del Serrat. Actualment, és la seu de l'Escola de Música.

És un edifici de planta baixa i dos pisos, un dels quals estava destinat a residència dels treballadors municipals. La façana té una estructura simètrica. La planta baixa presenta tres grans arcs de mig punt -la porta principal i dos finestrals- i dos de més estrets als flancs. El parament, acabat amb un to ocre, presenta esgrafiats amb gerros i l'escut de la vila.