Can Rodó i capella de Sant Francesc
(Sant Feliu de Codines - Vallès Oriental)

Sant Feliu de Codines - Can Rodó (Foto: Albert Esteves, 2022)

Sant Feliu de Codines - Can Rodó. Capella de Sant Francesc

Sant Feliu de Codines - Can Rodó. Capella de Sant Francesc (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Av. Catalunya, 2-4
Gran casal residencial que ocupa una parcel·la de notables dimensions, amb jardí a la part del darrere. Té el seu origen en una edificació més antiga coneguda com a Can Déu Ric. Els Déu van ser una de les famílies més destacades de Sant Feliu de Codines al segle XVIII i XIX. Ells van fer construir la capella dedicada a sant Francesc, l'any 1749. La casa va ser adquirida per Teresa Rodó a començament del segle XX. És un edifici de tipologia eclèctica, amb elements classicistes, remodelat als anys quaranta del segle XX. La façana està presidida per un frontó amb un rellotge. Adossada a la casa hi ha la capella, amb portada ogival flanquejada per dues columnes de capitell floral. Al seu damunt hi ha una fornícula amb una imatge de la Mare de Déu.