Can Talet
(Sant Feliu de Codines - Vallès Oriental)

Sant Feliu de Codines - Can Talet

Sant Feliu de Codines - Can Talet (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Agustí Santacruz, 1 / Plaça Doctor Robert
Edifici situat a tres vents, amb façana a la plaça del Doctor Robert, situació que li proporciona un fort protagonisme visual. Va ser promogut l'any 1904 per Francesc Comellas Roca i Josefa Cots. El seu estil està entremig de l'eclecticisme i el modernisme. Si bé la composició general respon a l'esperit eclèctic, els relleus que ornamenten les sobrellindes són clarament modernistes. Els baixos han estat radicalment alterats a la part on ara hi ha una cafeteria.

Valentí Pons creu possible que l'autor fos Antoni de Facerias Marimon, que havia treballat a Sant Feliu i a Granollers, donat que els elements decoratius són gairebé idèntics als que utilitzava en aquella època a Barcelona.