Torre del Barco
(Sant Feliu de Codines - Vallès Oriental)

Sant Feliu de Codines - Torre del Barco (Foto: Albert Esteves, 2022)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorNarcís Escrigas Morell
Situació Roger de Flor, 12
Edifici construït entre 1934 i 1936, interessant exemple d'arquitectura racionalista que contrasta amb els nombrosos edificis eclèctics i noucentistes que l'envolten. Està situada en una parcel·la amb fort desnivell, al qual s'adapta disposant a la part més baixa els dos garatges, un d'ells reculat per permetre l'accés directe a la casa des del carrer. Aquesta disposició, que recorda la coberta d'un vaixell, és la que ha donat el nom popular a la casa. L'edifici principal, que també té accés des del carrer més alt, adopta els postulats típics del racionalisme, amb les obertures nues i total absència d'elements merament ornamentals, tret d'uns mosaics senzills que emmarquen la porta.

Escrigas Morell fou nomenat arquitecte municipal d'Igualada el 1929 i va projectar la fàbrica Germans Batlló de Sant Gervasi, a Barcelona, pràcticament alhora que aquesta casa.