Baluard de Migdia
(Barcelona | Pla de Palau - Barcelonès)

Barcelona - Baluard de Migdia

Barcelona - Baluard de Migdia (Foto: Sergi Suárez, 2022)

Situació Darrere l'Estació de França
Element defensiu alçat a partir de 1527 per iniciativa del Consell de Cent, que formava part de la muralla de mar. Va ser escenari de diversos fets bèl·lics, amb especial significació durant el setge de Barcelona, l'any 1714. Tot el conjunt de la muralla va ser enderrocat al segle XIX. L'any 2008, durant unes obres d'excavació derivades d'una promoció immobiliària, es va produir la descoberta del baluard, el qual -després de molta polèmica- va poder ser salvat parcialment. El conjunt conservat comprèn el baluard, un tram de muralla, una contraescarpa del segle XVIII i una canalització auxiliar del Rec Comtal.