Can Vallhonrat
(Cornellà de Llobregat - Baix Llobregat)

Cornellà de Llobregat - Can Vallhonrat (Foto: Albert Esteves, 2008)

Cornellà de Llobregat - Can Vallhonrat (Foto: Albert Esteves, 2021)

Cornellà de Llobregat - Can Vallhonrat (Foto: Albert Esteves, 2018)

Cornellà de Llobregat - L'església antiga i Can Vallhonrat

Cornellà de Llobregat - L'església antiga i Can Vallhonrat (Foto: Bartomeu Casanovas -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1902)

Situació Jacint Verdaguer, 1
Edifici construït entre 1620-25 en substitució d'una edificació anterior. A mitjan segle XVII va ser adquirit pels senyors del castell de Cornellà. La darrera restauració ha modificat en bona part el seu aspecte original, tot mantenint els elements essencials de la façana. L'edifici és de planta quadrada, amb coberta a quatre vessants, seguint una tipologia clàssica. La façana s'estructura de forma simètrica, amb portal adovellat, finestres amb emmarcament de pedra i galeria d'arcades de mig punt a les golfes. Aquestes van ser tapiades i modificades en la reforma de l'any 1986. L'antic jardí ha estat substituït per una plaça pública.