Portabandera d'Aiscondel
(Barcelona | Sagrada Família - Barcelonès)

Barcelona - Portabandera d'Aiscondel (Foto: Valentí Pons, 2022)

Barcelona - Portabandera d'Aiscondel (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep M. Subirachs
Situació Lepant, 350 - Indústria, 123
L'any 1965, l'arquitecte Jordi Bonet Armengol va projectar l'edifici de l'empresa Aiscondel a un xamfrà de la cruïlla Lepant-Indústria. Per aportar-li un element singular de caràcter corporatiu, però alhora de valor artístic, va encarregar a Josep M. Subirachs el portabandera situat davant de l'entrada del nou edifici. Es tracta d'un bloc gairebé cúbic de formigó que tenen collats uns braços d'acer que sostenen els pals de les banderes, acabats amb la característica textura rugosa de Subirachs. El bloc de formigó té inscrites en relleu, en diverses mides i tipografies, el nom de l'empresa.