Cases del carrer Caputxes, 1 i 3
(Barcelona | Santa Maria - Barcelonès)

Barcelona - Carrer Caputxes, 1-3

Barcelona - Carrer Caputxes, 1-3 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Carrer Caputxes, 3 (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Caputxes, 1-3
Conjunt de dues cases que formen una illeta davant la basílica de Santa Maria, amb la font gòtica, construïdes al segle XVIII sobre les estructures d'unes antigues construccions gòtiques. En la casa del núm. 3 es van aprofitar les columnes que sostenen la gran jàssera de fusta damunt la qual es recolza l'ampliació en voladís que dona al carrer de les Caputxes. Aquesta solució permetia guanyar espai edificat, en una parcel·la molt petita, sense fer més estret el pas del carrer. Les façanes que donen a la plaça de Santa Maria es caracteritzen per un curiós acabat de tipus geomètric.