Edifici Suites Avenue
(Barcelona | Passeig de Gràcia - Barcelonès)

Barcelona - Edifici Suites Avenue (Foto: Albert Esteves, 2022)

Barcelona - Edifici Suites Avenue (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorToyo Ito
Situació Passeig de Gràcia, 83
La façana d'aquest edifici d'apartaments de luxe, projectada el 2003 i instal·lada el 2009 pel reconegut arquitecte japonès Toyo Ito, està situada gairebé davant de la Pedrera. El seu element distintiu és l'estructura calada, feta amb planxes d'acer inoxidable de perfils ondulants, que se sobreposa a l'anodina façana vidriada de l'antic edifici d'oficines. Aquestes formes marines volen homenatjar l'organicisme de l'arquitectura gaudiniana de la casa Milà.

A la primera meitat de segle XX, aquí hi va haver un edifici projectat per Josep Domènech Estapà -la casa Almirall-. Als anys seixanta, s'alçaren unes oficines de Leopoldo Gil Nebot -l'edifici Europa-, que va patir diverses reformes als vuitanta, fins a la col·locació d'aquesta nova pell, tan efectista.