Torre del Villar
(Sant Feliu de Codines - Vallès Oriental)

Sant Feliu de Codines - Torre del Villar

Sant Feliu de Codines - Torre del Villar (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Crtra. de Riells. Adossada al Villar
L'actual mas del Villar va ser una antiga casa forta, documentada des de 1007. La masia va ser ampliada i molt transformada durant els segles XVI i XVII, però es va conservar la torre de planta circular que els experts daten a finals del segle XI o inicis del XII, és a dir, en plena època romànica. Té un diàmetre exterior d'uns 5 m i una alçada aproximada de 14 m i està dividida en dos pisos. Al pis superior hi ha l'antiga porta, a la qual només es podia accedir mitjançant una escala mòbil. L'aparell està fet amb carreus de mida irregular, la majoria només facetats o lleugerament escairats, disposats en filades. A banda de la porta, i alguna obertura moderna, només hi havia les nombroses espitlleres repartides per tot el perímetre.