Mural Xammar
(Sant Feliu de Codines - Vallès Oriental)

Sant Feliu de Codines - Mural Xammar (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusPintura mural urbana (grafit)
AutorCarles Azcón, Pere Piquer
Situació Fonteta
Pintat l'abril de 2015, promogut per la secció local d'Òmnium Cultural. És un homenatge al periodista Eugeni Xammar i a la llibertat d'expressió. Eugeni Xammar i Puigventós (Barcelona, 1888 - L'Ametlla del Vallès, 1973) va ser molts anys corresponsal a diversos països europeus en els anys més convulsos del segle XX. Molt compromès amb la República i amb la Generalitat republicana, va patir la repressió franquista i l'exili. El mural, de tons ocres, blancs i negres, mostra el rostre del periodista amb el lema Tota persona té dret a la llibertat d'opinió i d'expressió.