Can Trinxet o Can Bosc (La Baronia)
(Sant Feliu de Codines - Vallès Oriental)

Sant Feliu de Codines - Can Trinxet (La Baronia) (Foto: La Baronia)

Sant Feliu de Codines - Can Trinxet (La Baronia) (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJoan Rubió Bellver
Situació Crtra. B-1413, km 22,5, a 500 m.
Gran casal modernista construït al mateix lloc on hi havia una antiga masia (can Bosc dels Rufets), adquirida l'any 1920 per l'industrial Francesc Trinxet. La nova casa, pensada com a residència d'estiueig, es va alçar entre 1920 i 1924, projectada per Joan Rubió i Bellver. El reconegut arquitecte modernista va concebre una mena de castell de fades, tot ell de pedra vista, amb una complexa distribució de volums i envoltada d'un frondós jardí romàntic. Es troba en un excel·lent estat de conservació i en l'actualitat funciona com a espai de casaments i altres esdeveniments.