Museu Municipal
(Sant Feliu de Codines - Vallès Oriental)

Sant Feliu de Codines - Museu

Sant Feliu de Codines - Museu (Foto: Albert Esteves, 2022)

Sant Feliu de Codines - Museu. Recipient ceràmic per elaborar cervesa (segle III-IV aC)

Sant Feliu de Codines - Museu. Recipient ceràmic per elaborar cervesa (segle III-IV aC) (Foto: Albert Esteves, 2022)

Sant Feliu de Codines - Museu. Estendard de l'Orfeó Feliuà

Sant Feliu de Codines - Museu. Estendard de l'Orfeó Feliuà (Foto: Francesc Garriga Cassart. Museu Municipal)

TipusMuseu
Situació Parc de Can Xifreda
El Museu Municipal de Sant Feliu de Codines està situat a la torre modernista de Can Xifreda. Des de 1988 aplega una interessant col·lecció d'objectes recollits al llarg de molts anys pel Grup Talp. La major part es corresponen al paleolític, neolític i a la cultura ibèrica. També hi ha un conjunt de rajoles i objectes ceràmics dels segles XVI al XIX trobats sota la rectoria.

Un dels objectes més singulars és l'estendard de l'Orfeó Feliuà, dissenyat per Antoni Gaudí entre 1900 i 1905. La presència de Gaudí a Sant Feliu està ben documentada i es produeix arran de la seva amistat amb Francesc Ullar Roca, membre de l'Orfeó.