Cases Albiñana-Regàs
(Barcelona | Rambla Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Rambla Catalunya, 92-94

Barcelona - Rambla Catalunya, 92-94 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorFrancesc Berenguer Mestres
Situació Rambla de Catalunya, 92-94
Són dos edificis bessons, dels anys 1898-1899, projectats per Francesc Berenguer, deixeble de Gaudí, que no tenia el títol d'arquitecte. Per això els plànols estan signats per un altre arquitecte, Miquel Pascual Tintorer. Les dues cases tenen la façana simètrica, amb acabat de pedra artificial amb especejament horitzontal. El pis principal té la barana de pedra, a diferència de la resta de pisos, i una tribuna central, que fa de terrassa del segon pis. Com tantes altres cases de l'eixample, van ser objecte d'una remunta que va desfigurar completament el coronament.