Cases Carme Navarro de Biada
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 625

Barcelona - Gran Via, 625 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorAntoni Serra Pujals
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 623-625 / Pau Claris, 98
Conjunt de dues cases del mateix estil, una d'elles en xamfrà, dels anys 1894-1895. Té un tractament especial la planta superior, decorada amb esgrafiats de tema floral. Al xamfrà, la porta i la llinda de la finestra central del primer pis presenten una ornamentació de referència clàssica, molt sumptuosa. Als eixos hi ha tribunes amb vidres policromats als dos primers pisos. A la casa que dona només a la Gran Via les tribunes ocupen el tram central i té uns frisos ornamentats amb relleus de nens amb garlandes.

En una d'aquestes cases va néixer, viure i morir la pianista i pedagoga Maria Canals i Cendrós (Barcelona, 1914-2010).