Casa Llorenç Fradera (Gran Via)
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 647 (Foto: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, 1872)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorJosep Domínguez Valls, m.o.
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 647 / Bruc, 52
Edifici en xamfrà, projectat per Josep Domínguez Valls l'any 1872. Va ser promogut per Llorenç Fradera, que anys abans ja havia fet construir un edifici a la Rambla. A començament del segle XX, l'edifici va acollir el consolat de França i, a partir de 1920, l'Hotel de France, convertit cinc anys després en la pensió Frascati. Al llarg dels anys l'hotel va anar canviant de nom i de propietaris, adquirint el nom d'Hotel Habana als anys cinquanta del segle passat.

Com es pot observar comparant la fotografia actual amb la de 1872 (que adjuntem), la façana es conserva gairebé intacta, tret del coronament, ja que va ser objecte d'una remunta l'any 1988 quan, alhora, es va integrar a l'hotel la finca annexa del carrer Bruc. L'any 1991 torna a ser rehabilitat per convertir-se en el Gran Hotel Havana.