Casa Isidra de Pedro
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Bruc, 66 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Barcelona - Bruc, 66 (Foto: Arquitectura Moderna de Barcelona)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Bruc, 66-68 - Diputació, 321
La major part de les remuntes efectuades als anys cinquanta i seixanta sobre edificis de començament de segle van ser escassament respectuoses amb la configuració preexistent. Hi ha algunes dignes excepcions, però, sens dubte, aquesta seria un exemple de tot el contrari. L'afegit de dos pisos va malmetre i desfigurar completament un dels edificis en xamfrà més notables d'aquest sector de l'Eixample. Havia estat projectat per Enric Sagnier l'any 1895 a petició d'Isidra de Pedro i Ascacíbar, baronesa de Salillas.

La remunta va destruir sense contemplacions un ric coronament, amb un aire de castell nòrdic, decorat amb pinacles goticistes, substituït per una senzilla cornisa. Això fa que la part conservada, amb les seves tribunes d'arcs ogivals i els seus relleus modernistes, sembli més aviat un pastitxo sense cap relació amb els pisos superiors de la casa.