Habitatges Pau Claris
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Pau Claris, 99-101

Barcelona - Pau Claris, 99-101 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorFelipe Pich-Aguilera Baurier
Situació Pau Claris, 99-101
Edifici construït l'any 2004 projectat per despatx d'arquitectura Pich-Aguilera. Presenta una façana que, segons explica el mateix, té la voluntat de recuperar les textures de l’Eixample, sense renunciar als nous processos contemporanis. Uns panells industrialitzats de formigó amb diferents retardants de forjat, que fan possible relleus i colors diversos, recupera els esgrafiats característics de moltes façanes de Barcelona. En la concepció del bloc d'habitatges es va posar èmfasi en les zones comunes, pensades per afavorir la interrelació entre els veïns, i el vestíbul, concebut com un gran espai de llum i centre bioclimàtic.