Passatge Méndez Vigo
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Passatge Méndez Vigo, des del carrer Aragó

Barcelona - Passatge Méndez Vigo, des del carrer Aragó (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJeroni Granell Barrera
Situació Aragó, 292 / Consell de Cent, 365-367
InterèsEspecial interès Interessant
El passatge Méndez Vigo, que travessa una illa de cases entre els carrers Consell de Cent i Aragó, va ser projectat per l'arquitecte Jeroni Granell Barrera, l'any 1868. Ell mateix va projectar les primeres cases, promogudes per la Sociedad Catalana General de Crédito, la primera, al núm. 1, el 1870 i la segona, un palauet neoàrab -que havia acollit la seu social del Barça- i que es va enderrocar als anys setanta. Tot i la desaparició d'algunes d'aquelles antigues mansions, la transformació d'altres, i la presència d'edificis moderns, el passatge conserva l'harmonia i l'atmosfera originals i constitueix un dels espais més ben cuidats de l'Eixample.