Església de Sant Vicenç: campanar
(Mollet del Vallès - Vallès Oriental)

Mollet del Vallès - Església de Sant Vicenç. Campanar

Mollet del Vallès - Església de Sant Vicenç. Campanar (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Plaça de l'Església, 1
De la primitiva església de Sant Vicenç de Mollet, documentada des de 1044, no queda res, tret del primer tram del campanar, que té estructura de torre de defensa. A cavall dels segles XV i XVI (1498-1505) es va construir una nova església i, damunt de l'antic campanar, es va remuntar amb un nou cos, fet amb carreus de pedra ben escairada, amb les obertures que acullen les campanes. La diferència entre l'aparell més antic i el gòtic es percep molt clarament. Conserva quatre gàrgoles, una a cada cara, amb els símbols dels evangelistes. El coronament, amb els rellotges, és de 1910. Amb la destrucció del temple, l'any 1936, el campanar va ser l'únic que va sobreviure de l'església antiga.