Església de Sant Vicenç: baptisteri
(Mollet del Vallès - Vallès Oriental)

Mollet del Vallès - Església de Sant Vicenç. Baptisteri

Mollet del Vallès - Església de Sant Vicenç. Baptisteri (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJoan Abelló Prat
Situació Plaça de l'Església, 1
Situat a l'entrada de l'església, al costat esquerre, la capella del baptisteri va ser decorada l'any 1966 pel pintor Joan Abelló Prat, fill de Mollet. Són pintures al·legòriques relatives al Baptisme pintades amb colors molt vius i en l'estil expressionista característic del pintor. Hi podem veure, a mà dreta, el Baptisme de Crist i, a mà esquerra, a Crist enviant els apòstols a batejar per tot el món. Al centre hi ha els símbols del sagrament: la cérvola a la font d'aigua, el ciri i la barca de l'Església. A la volta, la mà de Déu entre dos àngels. La pila baptismal és de marbre, de l'any 1952.