Casa Eduard Mercader (Bruc)
(Barcelona | La Concepció - Barcelonès)

Barcelona - Bruc, 125. Plànol

Barcelona - Bruc, 125. Plànol (Foto: Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona)

AutorFrancesc Mariné Martorell
Situació Bruc, 125
Edifici entre mitgeres de l'any 1901 projectat per Francesc Mariné (Barcelona, 1845 -1902) poc abans de morir. Aquest mestre d'obres, autor de les cases de la vila de Sarrià i de l'Hospitalet, es va mantenir sempre allunyat del Modernisme i aquesta casa, construïda en el moment de màxima esplendor d'aquest estil, no és una excepció. Fidel als postulats acadèmics, planteja un edifici auster, amb una tribuna sense ornamentació de cap mena, flanquejada, però, per dues imatges damunt de pedestals i sota dossers goticistes. En una hi ha sant Antoni de Pàdua i en l'altra la imatge del Sagrat Cor.