La Marineta
(Mollet del Vallès - Vallès Oriental)

Mollet del Vallès - La Marineta

Mollet del Vallès - La Marineta (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Plaça de l'Església, 7
Casal d'origen renaixentista, del segle XVI, que al segle XIX, quan pertanyia a la família Calderó, va ser convertit en hostal. El seu origen és una masia documentada des de 1429, el mas Ombert, situada a la sagrera de l'església, propietat de Jaume Ombert. L'any 1520 va passar a mans de Bernat Mascaró pel seu matrimoni amb la pubilla Clara Ombert. Va ser llavors quan es va construir la casa actual, l'any 1567, data que podem veure inscrita en una de les finestres, encara amb el nom de Jaume Ombert. Al segle XVII va ser adquirit per la família Calderó, que va mantenir la propietat fins ben entrat el segle XX.

Cap a l'any 1920, el propietari Miquel Bosch de Calderó la va reformar, afegint a la façana uns esgrafiats noucentistes, amb un rellotge de sol, dissenyats per Josep Goday. La casa va adoptar el nom de Marinette (evolucionat després en Marineta) en honor de la seva dona, l'alsaciana Maria Damm. Fins als anys seixanta va funcionar com a restaurant fins que la darrera propietària, Margarida Rabasa, la va vendre a l'Ajuntament, l'any 1984. L'any 1987 va ser habilitada com a centre cultural.