Teneria Moderna
(Mollet del Vallès - Vallès Oriental)

Mollet del Vallès - Teneria Moderna

Mollet del Vallès - Teneria Moderna (Foto: Amadalvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2008)

Mollet del Vallès - Teneria Moderna (Foto: Enfo, 2012)

Mollet del Vallès - Teneria Moderna. Postal antiga

Mollet del Vallès - Teneria Moderna (Foto: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), 1968)

AutorJosé M. Jordán Poyatos
Situació Indústria, 1
Antiga fàbrica pelletera fundada l'any 1887 pel francès Octave Lecante. L'any 1911 va adoptar el nom de Teneria Moderna Franco-Española. L'edifici es va construir entre 1914 i 1919 projectat per José M. Jordán i dirigint les obres Sebastià Mayol. Va estar en funcionament fins a l'any 2007. Tres anys després les naus van patir un incendi i van ser enderrocades. Es conserva només l'entrada principal i la casa del director. De la façana destaquen dos plafons ceràmics, obra de Lluís Bru Salelles, al·legòrics a la indústria i el comerç.