Parc dels Colors
(Mollet del Vallès - Vallès Oriental)

Mollet del Vallès - Parc dels Colors (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusParcs i jardins
AutorEnric Miralles / Benedetta Tagliabue
Situació Francesc Layret / Caldes de Montbui / Agricultura
Projectat Enric Miralles i Benedetta Tagliabue entre 1992 i 1995 i executat entre 1995 i 2001, ocupa un ampli espai que estava sense urbanitzar, entre els barris de Santa Rosa, Plana Lledó i Can Borrell. Distribuït en àmbits temàtics, té diversos tipus de paviments (fusta, ciment, rajola) que s'alternen amb espais verds, terra i dolls d'aigua. Hi ha bancs amb formes ondulades i d'animals. També hi ha estructures verticals, grafits arquitectònics i uns originals fanals en forma de troncs de fusta. Antoni Cumella va executar les grans peces ceràmiques penjants.

Amb gairebé 30.000 m², va ser encarregat a Miralles per l'alcaldessa Montserrat Tura perquè, segons ella mateixa explica, era un creador polèmic i generava espais amb identitat. L'arquitecte va morir abans de la seva inauguració, però, en efecte, va provocar una forta polèmica entre els veïns, molts dels quals pensaven que s'havia projectat més amb criteris de lluïment arquitectònic que no pas pensant en el gaudi de la gent.