Can Mulà
(Mollet del Vallès - Vallès Oriental)

Mollet del Vallès - Can Mulà (Foto: Albert Esteves, 2022)

Mollet del Vallès - Can Mulà. Entrada al parc

Mollet del Vallès - Can Mulà. Entrada al parc (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Av. Rafael Casanova / Alsina, 1
Casa residencial aïllada que pertanyia a la família Ros, propietaris de la desapareguda fàbrica tèxtil de Can Mulà, fundada per Frederic Ros Sallent, que procedia de la masia de Can Mulà, de Gallecs, situada molt a prop de la casa. L'empresa va tancar als anys setanta i la casa va passar a titularitat municipal l'any 1982. L'edifici es va construir l'any 1911 amb un aspecte de masia rural. Va ser ampliat i rehabilitat l'any 1990 per ser convertit en biblioteca. El seu enorme jardí va ser transformat en parc públic. S'ha conservat una font en forma de festejador romàntic cobert amb una cúpula de trencadís. És remarcable la tanca d'acer corten, obra de Josep Miquel Rosselló i Manel Sangenís, de 2009.